Oodt Trusselsalarm

*Oodt er en variant af Stop/DJVU. Kilde til krav SH kan fjerne den.

Oodt

Oodt er en avanceret filkrypterende Ransomware-virus designet til at tvinge sine brugere til at frigive en løsesum ved at låse deres filer. Oodt inficerer i første omgang computeren og krypterer brugerfilerne uden nogen tydelige symptomer, og genererer derefter en løsesum-krævende tekstfil.

Oodt virus løsesum note

Desværre er et typisk træk ved de fleste Ransomware-trusler, at de er i stand til at forblive uopdaget under processen med at kryptere filerne til deres ofre. Det betyder, at hvis en Ransomware som Oodt inficerer dig, vil det højst sandsynligt lykkes med at kryptere dine data, og du vil ikke kunne bemærke det, før det er for sent at opsnappe processen. Der er nogle subtile symptomer, som de mest årvågne og heldige brugere kan bemærke, men det sker sjældent. For eksempel, når Ransomware låser brugerdata, opretter den faktisk krypterede kopier af de målrettede filer og sletter derefter de originale data, så teknisk set, når virussen har fuldført sit job, efterlader den dig med identiske kopier af dine filer, hvilket kopier er dog krypteret. Dette er vigtigt, fordi i løbet af den tid, både kopierne og de originale filer er til stede på din pc, kan du måske bemærke, at der er mindre ledig lagerplads på computeren end normalt, og det kan tippe dig til Ransomwares tilstedeværelse. Yderligere potentielle symptomer er en usædvanlig stigning i RAM- og CPU-forbruget, fordi Ransomware kræver nogle systemressourcer for at udføre krypteringen.

Download værktøj til fjernelse affjerne Oodt

Det skal dog siges, at ingen af disse symptomer typisk er særligt synlige, og det er meget sjældent, at ofret bemærker dem i tide til at gøre noget ved den igangværende krypteringsproces.

Oodt virus

Oodt Virus er en Ransomware-trussel kendt for sin brug af AES-256-kryptering, der kan låse alle vigtige data på din pc og holde dem utilgængelige, indtil en løsesum er betalt. Oodt-virussen distribueres normalt ved hjælp af snigende trojanske bagdøre.

Det bedste du kan mod enhver Ransomware-virus (eller ethvert stykke malware for den sags skyld) er simpelthen at forhindre det i at komme ind i dit system. Selvom der er mange distributionskanaler, der bruges af Ransomware-trusler som Oodt, er en af de mest brugte i de senere år først at inficere ofrets system med en trojansk hest bagdør, som derefter i hemmelighed kan downloade Ransomwaren til den målrettede maskine. Trojanske heste er normalt forklædt som tilsyneladende sikre gratis programmer, der bliver uploadet på fildelingsplatforme med lave sikkerhedsstandarder eller bliver distribueret via spam-onlinemeddelelser. For at forhindre fremtidige angreb fra bagdørstrojanske heste og ransomware-trusler anbefaler vi derfor kraftigt, at du aldrig downloader noget fra tvivlsomme kilder eller klikker på nogle skitseagtige links i mistænkelige onlinemeddelelser, du kan modtage.

Selvfølgelig, da du er her, antager vi, at du allerede er blevet angrebet af Oodt og nu leder efter en måde at bekæmpe denne infektion og gendanne dine filer. Nedenfor vil vi tage fat på de muligheder, du har, og fortælle dig, hvilken vi mener kan være den bedste for dig.

Filtypenavnet Oodt

Oodt-udvidelsen er en brugerdefineret filtypenavn placeret i slutningen af navnet på hver fil, der er krypteret af Ransomware. Oodt-udvidelsen kan ikke læses af nogen software og holder de krypterede filer utilgængelige, indtil den tilsvarende dekrypteringsnøgle anvendes.

Download værktøj til fjernelse affjerne Oodt

Hvis Oodt allerede har krypteret dine filer, er chancerne for, at du har set dens løsesum-krævende besked, som den har oprettet på din computer i form af en readme.txt-fil. Hvis det er tilfældet, skal du allerede være opmærksom på, at hackerne vil have, at du betaler dem et vist beløb i bytte for den private dekrypteringsnøgle, der (angiveligt) kan sætte dine filer fri. Der er to hovedårsager til, hvorfor vi mener, det er bedst ikke at gå efter den mulighed.

Den første er, at du åbenbart ikke kan stole på hackerne – for alt hvad du ved, kunne de vælge aldrig at give dig nøglen, men alligevel beholde løsesummen, du sender dem.

Den anden grund er, at selvom alt fungerer efter hensigten, får du nøglen og gendanner dine filer, dette vil stadig ikke slippe af med malwaren på din computer, og dette kan blive et problem i fremtiden.

Med disse to faktorer i tankerne, anbefaler vi på det kraftigste, at du først bruger fjernelsesguiden nedenfor og artiklen Sådan dekrypteres ransomware, der er linket ind og forsøger at slette virussen og gendanne dine data med deres hjælp, i stedet for at interagere med hackerne og risikere din penge.

Lær at fjerne Oodt fra din computer

Trin 1. Slet Oodt via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Luk ned → Genstart.win7-restart Oodt Trusselsalarm
 2. Når pc'en begynder at indlæse, skal du trykke på F8, indtil Advanced Boot Options vises.
 3. Vælg Sikker tilstand med netværk.win7-safe-mode Oodt Trusselsalarm
 4. Når din computer indlæses, skal du downloade anti-malware ved hjælp af din browser.
 5. Brug anti-malware til at slippe af med ransomware.

b) Windows 8/10

 1. Åbn Start-menuen, tryk på Power-logoet.
 2. Hold tasten Skift nede, og tryk på Genstart.win10-restart Oodt Trusselsalarm
 3. Derefter fejlfinding → Avancerede indstillinger → Startindstillinger.win-10-startup Oodt Trusselsalarm
 4. Gå ned til Aktivér fejlsikret tilstand (eller fejlsikret tilstand med netværk).win10-safe-mode Oodt Trusselsalarm
 5. Tryk på Genstart.
 6. Når din computer indlæses, skal du downloade anti-malware ved hjælp af din browser.
 7. Brug anti-malware til at slippe af med ransomware.

Trin 2. Slet Oodt ved hjælp af Systemgendannelse

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Luk ned → Genstart.win7-restart Oodt Trusselsalarm
 2. Når pc'en begynder at indlæse, skal du trykke på F8, indtil Advanced Boot Options vises.
 3. Vælg Sikker tilstand med kommandoprompt.win7-safe-mode Oodt Trusselsalarm
 4. Skriv cd-gendannelse i det vindue, der vises, og tryk på Enter.
 5. Skriv rstrui.exe, og tryk på Enter.win7-command-prompt Oodt Trusselsalarm
 6. I det vindue, der vises, skal du vælge et gendannelsespunkt og trykke på Næste. Sørg for, at gendannelsespunktet er inden infektionen.win7-restore Oodt Trusselsalarm
 7. I bekræftelsesvinduet, der vises, skal du trykke på Ja.

b) Windows 8/10

 1. Åbn Start-menuen, tryk på Power-logoet.
 2. Hold tasten Skift nede, og tryk på Genstart.win10-restart Oodt Trusselsalarm
 3. Derefter fejlfinding → Avancerede indstillinger → Kommandoprompt.win-10-startup Oodt Trusselsalarm
 4. Klik på Genstart.
 5. Skriv cd-gendannelse i det vindue, der vises, og tryk på Enter.
 6. Skriv rstrui.exe, og tryk på Enter.win10-command-prompt Oodt Trusselsalarm
 7. I det vindue, der vises, skal du trykke på Næste, vælge et gendannelsespunkt (før infektion) og trykke på Næste.win10-restore Oodt Trusselsalarm
 8. I bekræftelsesvinduet, der vises, skal du trykke på Ja.

Trin 3. Gendan dine data

a) Metode 1. Brug af Data Recovery Pro til at gendanne filer

 1. Data Recovery Pro fra det officielle websted.
 2. Installer og åbn den.
 3. Brug programmet til at scanne for krypterede filer.data-recovery-pro Oodt Trusselsalarm
 4. Det filer kan gendannes, programmet giver dig mulighed for at gøre det.data-recovery-pro-scan Oodt Trusselsalarm

b) Metode 2. Brug af Windows tidligere versioner til at gendanne filer

For at denne metode skal fungere, skal Systemgendannelse være aktiveret inden infektioner.
 1. Højreklik på den fil, du vil gendanne.
 2. Vælg Egenskaber.win-previous-version Oodt Trusselsalarm
 3. Gå til fanen Tidligere versioner, vælg den version af den fil, du ønsker, og klik på Gendan.

c) Metode 3. Brug af Shadow Explorer til at gendanne filer

Dit operativsystem opretter automatisk skyggekopier af dine filer, så du kan gendanne filer, hvis dit system styrtede ned. Det er muligt at gendanne filer på denne måde efter et ransomware-angreb, men nogle trusler formår at slette skyggekopierne. Hvis du er heldig, skal du kunne gendanne filer via Shadow Explorer.
 1. Du skal downloade Shadow Explorer-programmet, som kan fås fra det officielle websted, shadowexplorer.com.
 2. Installer og åbn den.
 3. Vælg den disk, hvor filerne er placeret, vælg datoen, og tryk på Eksporter, når mapperne med filer vises.shadowexplorer Oodt Trusselsalarm

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.