Yjqs Bedreigingswaarschuwing

.Yjqs

Met behulp van een nieuw virus genaamd .Yjqs proberen hackers webgebruikers te chanteren om hen hun geld te geven. .Yjqs behoort tot het type malware dat bekend staat als ransomware en wordt beschouwd als een van de ergste computerbedreigingen die u kunt tegenkomen.

Het is ook veel geavanceerder dan een gewoon virus, dus de problemen die het kan veroorzaken, kunnen veel ernstiger zijn. Als een dergelijke dreiging uw machine infecteert, is het zeer waarschijnlijk dat u de toegang tot het scherm van uw apparaat of de gegevens die op de computer worden bewaard, wordt geblokkeerd. Dit wordt gedaan om de hackers die de ransomware beheersen in staat te stellen hun slachtoffers te chanteren om losgeld te betalen als ze de toegang tot hun bestanden willen terugkrijgen. Ze geven meestal een enge melding van losgeld en geven een korte deadline waarna ze dreigen het apparaat of de gegevens voor altijd te vergrendelen.

Gewoonlijk wordt een complex coderingsalgoritme toegepast wanneer een ransomware-virus zich richt op de bestanden op de pc. Omgaan met deze codering kan een hele uitdaging zijn en nu altijd succesvol. In de volgende regels zullen we u echter enkele alternatieve oplossingen aanbieden die u kunnen helpen de vervelende infectie te verwijderen en misschien uw bestanden op te slaan.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Yjqs

Het .Yjqs-virus

Het .Yjqs-virus verspreidt zich via verschillende misleidende bronnen zoals bedrieglijke links, bestanden of e-mailbijlagen, legitiem ogende sites, spam en zelfs in combinatie met Trojaanse paardenvirussen. De besmetting met het .Yjqs-virus gebeurt meestal wanneer gebruikers op zo'n zender klikken en zo onbewust de malware activeren.

.Yjqs volgt een specifieke agenda en richt zich op de bestanden die op de computer zijn gevonden. Het infiltreert alle harde schijven en zoekt naar bepaalde bestandstypen die later worden versleuteld met een zeer complex algoritme. Deze ransomware is wat bekend staat als een cryptovirus en is een van de meest gebruikte soorten ransomware. De belangrijkste doelwitten van de aanval zijn meestal verschillende documenten, afbeeldingen, werkbestanden, audio, video's, archieven en misschien zelfs bepaalde systeembestanden die worden vergrendeld met een codering en dus ontoegankelijk worden voor het slachtoffer.

Een speciale decoderingssleutel wordt echter gegenereerd op de server van de hackers en met zijn hulp kunnen de getroffen bestanden weer normaal worden. De boeven geven je die sleutel natuurlijk niet gratis. Ze zullen je meedogenloos chanteren om elk gewenst bedrag te betalen.

Afgezien van het type bestandsversleuteling, identificeren beveiligingsexperts ook ransomware voor schermvergrendeling en ransomware voor slimme apparaten. Deze twee typen hebben geen invloed op uw gegevens en plaatsen in plaats daarvan een losgeldbrief op het volledige scherm op het scherm van uw tablet of smartphone en voorkomen opnieuw dat u toegang krijgt tot uw pictogrammen en menu's, tenzij u losgeld betaalt. Van alle drie de categorieën is de bestandsversleutelende ransomware echter het moeilijkst te bestrijden, omdat het vrijgeven van de bestanden van de kwaadaardige versleuteling zelden kan worden gegarandeerd.

Het .Yjqs-bestand

Helaas is er tot nu toe geen universele oplossing die een 100% effectief herstel van de .Yjqs-bestandscodering kan bieden. Dit maakt de .Yjqs-bestandscodering uiterst lastig om mee om te gaan, vooral omdat het vaak onvermijdelijk is om een deel van uw gegevens te verliezen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Yjqs

U kunt natuurlijk het risico nemen en de criminelen uw geld geven in de hoop dat ze u de beloofde decoderingssleutel zullen sturen. Of dit ook echt zal gebeuren, is echter de vraag. De boeven kunnen om meer geld vragen, ze kunnen je een sleutel sturen die niet werkt of gewoon verdwijnen zonder je iets te sturen.

Andere alternatieven die uw geld niet vergen en die u misschien wilt overwegen, zijn onder meer het gebruik van uw eigen bestandsback-ups of de back-upkopieën van het systeem, indien beschikbaar. Voor deze methode moet u .Yjqs echter van de computer verwijderen voordat u een back-upbron probeert aan te sluiten. Anders kan de ransomware ook uw back-upbron versleutelen en u echt zonder gegevens achterlaten. Contact opnemen met een professional is ook een optie, maar voordat je dat doet, raden we je aan de instructies in de verwijderingsgids hieronder te proberen of de professionele verwijderingstool .Yjqs te gebruiken om je computer te scannen en de verborgen ransomware-scripts te verwijderen. Je kunt ook verschillende blogs, forums en andere alternatieve methoden of decryptortools onderzoeken die je kunnen helpen de effecten van de aanval te minimaliseren.

Leren hoe te verwijderen van de Yjqs vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Yjqs via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Yjqs met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Yjqs Bedreigingswaarschuwing

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Yjqs Bedreigingswaarschuwing
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Yjqs Bedreigingswaarschuwing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.