Murk Bedreigingswaarschuwing

In de onderstaande paragrafen leert u essentiële informatie over een van de gevaarlijkste soorten malware, namelijk de schadelijke ransomware. De laatste tijd is er een nieuw Ransomware-virusprogramma met het label Murk ontwikkeld en veel lezers van dit artikel zijn mogelijk naar deze pagina gekomen om te zoeken naar hulp bij het verwijderen ervan.

We moeten er rekening mee houden dat bijna alle Ransomware-virussen zich houden aan vergelijkbare methoden om hun doelstellingen uit te voeren. Wat u als eerste fase van de Murk-infectie kunt verwachten, is een volledige scan van de harde schijf die normaal gesproken wordt uitgevoerd met als doel bepaalde vooraf ingestelde computerbestandstypen te lokaliseren. Dit kunnen afbeeldingen, tekstdocumenten, audio- en videobestanden en, in sommige gevallen, systeemgegevensbestanden zijn. Zodra de lijst met gegevens is voltooid, maakt de frauduleuze software een kopie van elk afzonderlijk gericht document in een versleutelde kopie.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Murk

Het idee is dat, nadat de procedure voor het kopiëren van de computerbestanden is voltooid, de oorspronkelijke bestanden zouden worden verwijderd. De laatste fase van de infectie is wanneer het virusprogramma een pop-up op het computerscherm van de gebruiker toont met instructies over hoe een losgeldbetaling moet worden uitgevoerd als u de gegevens weer toegankelijk wilt maken. Als dit uw huidige situatie is, kunnen we u mogelijk helpen het virus aan te pakken, wat de belangrijkste reden is waarom we u aanraden om door te lezen.

Het Murk-virus

Het Murk-virus is een nieuwe variant van de Ransomware-bestandsversleutelende virusfamilie en richt zich op de belangrijkste bestanden van zijn slachtoffers, in een poging ze te vergrendelen. Nadat het Murk-virus ervoor zorgt dat uw bestanden niet toegankelijk zijn, vertelt het u dat u losgeld moet betalen om uw gegevens te herstellen.

Lezers van dit artikel moeten er rekening mee houden dat Ransomware een vrij uniek soort computervirus is. Terwijl uw anti-malwareprogramma normaal gesproken in staat zou zijn om wormen en Trojaanse paarden te herkennen en af te handelen, zou het totaal geen Ransomware kunnen detecteren. Het is de unieke benadering van Ransomware die dit virus zo stiekem maakt.

Als uw systeem is geïnfecteerd door Murk, zal er geen bestandsbeschadiging optreden en worden er in eerste instantie geen gegevens verwijderd of gewijzigd, wat de reden is dat uw anti-malwareprogramma waarschijnlijk niet gealarmeerd wordt dat er iets duisters aan de hand is. De gegevenscodering is in feite een veelgebruikte methode voor gegevensbeveiliging, die normaal gesproken geen schade mag veroorzaken. Gebruikt door de Ransomware, kan het u echter ernstige problemen veroorzaken door te voorkomen dat u uw eigen computerbestanden opent en ze gijzelt voor losgeld. Nog een ander zeer onaangenaam element van een Ransomware-infectie is het feit dat het meestal geen tekenen en symptomen veroorzaakt die verder bijdragen aan de doeltreffendheid ervan.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Murk

De Murk bestandsextensie

De bestandsextensie Murk verschijnt alleen wanneer de ransomware klaar is met het versleutelen van het bestand van het slachtoffer. Als je het ziet, maar geen losgeldbriefje op je bureaublad, zoek dan onmiddellijk hulp en zet je computer uit – het kan mogelijk zijn om de codering te stoppen voordat er meer Murk-bestanden verschijnen!

Ervan uitgaande dat uw machine is binnengevallen door een kwaadaardig programma zoals Murk of Ooii, denkt u er misschien over om het gevraagde losgeld te betalen. Houd er echter rekening mee dat absoluut niets zeker is als het gaat om Ransomware. Als u besluit het losgeld te betalen, zult u hoogstwaarschijnlijk geld verliezen, ongeacht of u er iets voor terugkrijgt. Onthoud dat zelfs als de cybercriminelen het losgeld ontvangen, ze kunnen besluiten om meer te vragen of gewoon uw gegevensbestanden gegijzeld kunnen houden zonder enige echte reden.

Bovendien, zelfs nadat je een decoderingscode hebt ontvangen, is de kans groot dat deze niet werkt zoals verwacht. In beide gevallen kunnen uw computergegevens nog steeds vergrendeld zijn. Houd er bovendien rekening mee dat doorgaan met het betalen van losgeld de hacker die u chanteert zeker zou helpen om hetzelfde te blijven doen bij andere gebruikers. Vanwege alles wat we hierboven hebben aangegeven, raden we onze lezers altijd aan om alternatieve oplossingen te zoeken voor de Ransomware-gerelateerde problemen en zich te concentreren op het verwijderen van de infectie. Natuurlijk, als onze verwijderingsgids hieronder of de andere methoden die je probeert niet effectief blijken te zijn, kun je altijd teruggaan naar het betalen van het losgeld als je laatst mogelijke keuze.

Leren hoe te verwijderen van de Murk vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Murk via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Murk Bedreigingswaarschuwing
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Murk Bedreigingswaarschuwing
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Murk Bedreigingswaarschuwing
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Murk Bedreigingswaarschuwing
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Murk Bedreigingswaarschuwing
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Murk met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Murk Bedreigingswaarschuwing
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Murk Bedreigingswaarschuwing
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Murk Bedreigingswaarschuwing
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Murk Bedreigingswaarschuwing
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Murk Bedreigingswaarschuwing
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Murk Bedreigingswaarschuwing
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Murk Bedreigingswaarschuwing
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Murk Bedreigingswaarschuwing
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Murk Bedreigingswaarschuwing
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Murk Bedreigingswaarschuwing

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Murk Bedreigingswaarschuwing
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Murk Bedreigingswaarschuwing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.