JoisApp Bedreigingswaarschuwing

Wat is JoisApp?

JoisApp is een frauduleuze browserextensie die de kenmerken van een browserkaper vertoont. Stiekeme programma's zoals dit kunnen de startpagina van uw browser vervangen, de zoekmachine wijzigen en met andere instellingen knoeien zonder uw toestemming. De acties van JoisApp zijn niet schadelijk voor uw systeem of voor de browser, maar kunnen een poort openen voor veel ernstigere problemen (spyware, ransomware, Trojaanse paarden en meer).

Browserkapers zoals JoisApp verstoren uw surfervaring via advertenties, banners en frustrerende plotselinge omleidingen naar pagina's waar u absoluut niet op wilt staan. We hebben dit soort apps al vaker gezien en behandeld. JoisApp is min of meer een nieuwere variant van andere soortgelijke kapers zoals TjboApp of TruoApp. JoisApp is in principe hetzelfde, alleen met een paar kleine aanpassingen, zodat het (voor een tijdje) de huidige beveiligingsdefinities voor de gek kan houden. Afgezien daarvan is het net zo vervelend als zijn broertjes en zusjes, en het is begrijpelijk als je er vanaf wilt komen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen JoisApp

Maar nogmaals, de ergernisfactor is niet eens het grootste probleem met deze apps. Het zijn de potentiële risico's die eraan verbonden zijn die ervoor zorgen dat kapers van cruciaal belang zijn om te verwijderen. Hun aanwezigheid brengt de systeemveiligheid en uw virtuele privacy in gevaar. Als u veilig wilt zijn op internet, kunt u niet toestaan dat er een kaper op uw computer blijft staan.

Is JoisApp gevaarlijk?

JoisApp is vervelend, maar wat belangrijker is, is dat het verschillende potentiële gevaren met zich mee kan brengen. De nepadvertenties die worden weergegeven, kunnen u misleiden en ervoor zorgen dat u sites bezoekt die heel anders zijn dan wat zij (de advertenties) beloven. We hoeven niet te zeggen hoe dit uw systeem mogelijk kan blootstellen aan ernstigere bedreigingen. Deze misleidende advertenties kunnen de deur openen voor Trojaanse paarden en ransomware als u zich door hen naar de onbekende pagina's laat lokken waarnaar ze zijn gelinkt.

Een ander groot probleem is dat JoisApp potentiële zwakke plekken in uw systeem kan veroorzaken. Kapers zoals deze moeten op uw pc blijven om de advertentiewinsten te maximaliseren, dus maken ze registerwijzigingen die moeilijker te verwijderen zijn. Het probleem is dat deze wijzigingen het voor malware gemakkelijker kunnen maken om de verdediging van uw systeem te omzeilen en u te infecteren zonder dat u het zelfs maar beseft.

De combinatie van deze risico's betekent dat JoisApp uw online ervaring veel gevaarlijker kan maken dan nodig is. Het is daarom van cruciaal belang dat u het verwijdert als u de integriteit en veiligheid van uw computer wilt behouden. U wilt geen achterdeur open laten voor kwaadwillende actoren of schadelijke software.

Wat is het doel van JoisApp?

De makers van JoisApp zijn er niet op uit om uw systeem te vernietigen of uw gegevens te stelen; hun winst komt voort uit een ander soort achterbaks plan. Hun methoden kunnen nog steeds schadelijk zijn, maar niet op een directe manier. Een van de methoden die kapers gebruiken om inkomsten te genereren, zijn pay-per-click-advertenties. Elke keer dat u op een van deze klikt, wordt er een klein bedrag gegenereerd voor de kaper. De advertenties leiden vaak naar sites die een kunstmatige verkeersboost nodig hebben en de eigenaren van deze sites zijn bereid veel geld te betalen voor de promotie. Sluit die sites gewoon zo snel mogelijk als u er per ongeluk op terechtkomt, omdat de kans groot is dat ze niet veilig zijn. Dit type door advertenties geactiveerde omleiding is een belangrijk onderdeel van de strategie van de kaper, maar het is niet het enige hulpmiddel in zijn gereedschapskist.

Removal Tool downloadenom te verwijderen JoisApp

JoisApp verzamelt waarschijnlijk ook gebruikersgegevens van uw browser (zonder uw medeweten!) om gerichte advertenties te maken. Het verzamelen van gegevens lijkt misschien onschuldig (iedere site en app doet dit tegenwoordig immers), maar kan uw privacy ernstig in gevaar brengen als dit op een oneerlijke en niet-transparante manier gebeurt. De gerichte advertenties vergroten de kans dat u erop klikt, maar we hebben al vastgesteld dat kaperadvertenties niet te vertrouwen zijn omdat ze mogelijk onveilig zijn. Om nog maar te zwijgen van de kans dat uw gegevens in verkeerde handen vallen, wat tot ernstiger gevolgen kan leiden, waaronder het doelwit worden van malware en oplichtingspogingen.

Wij willen u niet bang maken, maar waarschuwen. U hoeft niet in paniek te raken als JoisApp in uw systeem staat omdat de app zelf niet schadelijk is, maar u moet zich wel bewust zijn van de gevaren. De veiligheid van uw systeem en uw privacy worden in gevaar gebracht, ook al is dit niet direct.

JoisApp Distributievectoren

JoisApp en soortgelijke kapers verspreiden zich via verschillende distributiemethoden, maar degene die we het vaakst tegenkomen lijkt het bundelen van bestanden te zijn. Deze tactiek verpakt ongewenste apps met legitieme (of in ieder geval niet schadelijke) software, waardoor veel gebruikers deze kapers per ongeluk installeren omdat ze niet goed opletten tijdens het installatieproces. Het is belangrijk om alleen software van legitieme providers te downloaden en ook de installatie-instellingen te controleren op ongewenste zaken voordat u op de knop 'Installeren' klikt.

Onzorgvuldigheid van gebruikers is een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de verspreiding van kapers. Deze programma's installeren zichzelf niet automatisch, maar vereisen een vorm van interactie van uw kant. Gebruikers slaan vaak de installatiestappen over zonder te lezen en op deze manier laten ze onbewust kapers toe op hun systemen.

In het specifieke geval van JoisApp is het mogelijk dat je het hebt beland nadat je het installatieprogramma setup.msi hebt uitgevoerd. Dit is een misleidende installatiewizard die zogenaamd MSI-componenten installeert, maar deze kaper ook op je pc zal krijgen. Merk op dat er in feite een legitiem hulpprogramma bestaat dat een installatieprogramma met dezelfde naam heeft, maar degene waar we het hier over hebben is er een die gebruikers zullen downloaden van schetsmatige bronnen die frauduleuze en ongewenste software verspreiden. We hebben ook informatie gevonden dat JoisApp soms een Steam-proces met de naam steamerrorreporter.exe nabootst. De manier om te controleren of een dergelijk proces in Taakbeheer verband houdt met de kaper, is door er met de rechtermuisknop op te klikken en de doelmap te controleren. Als het niets met Steam te maken heeft, dan is het waarschijnlijk de kaper.

Wat te doen met JoisApp

Het is van cruciaal belang dat u JoisApp verwijdert om uw veiligheid en online privacy te herstellen. De kaper lijkt misschien zelfs enige functionaliteit te bieden, maar laat u er niet door misleiden, want dat is gewoon een van zijn tactieken om zijn verblijf in uw systeem te verlengen. Het obstructieve gedrag en de potentiële veiligheidsrisico's maken het niet de moeite waard om het te behouden, hoe de makers er ook reclame voor maken.

Vergeet ook niet dat uw systeem kwetsbaar blijft zolang de kaper aanwezig is. Hieronder vindt u een gedetailleerde handleiding waarmee u deze frauduleuze extensie volledig kunt verwijderen en uw browser kunt opschonen. U kunt ook de SpyHunter-tool gebruiken die op deze pagina staat. Deze kan dergelijke ongewenste apps binnen enkele minuten effectief verwijderen en u daarna ook beschermen.

Leren hoe te verwijderen van de JoisApp vanaf uw computer

Stap 1. JoisApp Verwijdering uit Windows

a) Windows 7 / XP

 1. Druk op het Start-pictogram.win7-start JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 2. Configuratiescherm → Programma's en onderdelen.win7-control-panel JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Zoek het programma dat u wilt verwijderen en druk op Verwijderen.win7-uninstall-program JoisApp Bedreigingswaarschuwing

b) Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op het startpictogram (linker benedenhoek).win10-start2 JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 2. Selecteer Configuratiescherm.win8-start JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Klik op Programma's en onderdelen.win8-control-panel JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Zoek en verwijder alle ongewenste programma's.win8-remove-program JoisApp Bedreigingswaarschuwing

c) Ramen 10

 1. Open het menu Start en klik op het vergrootglas (naast de knop Afsluiten).win10-start2 JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 2. Typ in Configuratiescherm.win10-start JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Configuratiescherm → Programma's en onderdelen.win10-control-panel JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Zoek en verwijder alle ongewenste programma's.win10-remove-program JoisApp Bedreigingswaarschuwing

d) Mac OS X

 1. Open Finder en druk op Toepassingen.mac-os-apps JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 2. Controleer alle verdachte programma's die u wilt verwijderen.
 3. Sleep ze naar het prullenbakpictogram in uw dock (of klik met de rechtermuisknop op het programma en druk op Verplaatsen naar prullenbak).mac-os-app-delete JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Nadat u alle ongewenste programma's hebt verplaatst, klikt u met de rechtermuisknop op het prullenbakpictogram en selecteert u Prullenbak legen.

Stap 2. Verwijder JoisApp uit browsers

a) Verwijder JoisApp uit Microsoft Edge

Reset Microsoft Edge (methode 1)
 1. Open Microsoft Edge.
 2. Druk op Meer in de rechterbovenhoek van het scherm (de drie puntjes).edge-menu JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Instellingen → Kies wat u wilt wissen.edge-settings JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Vink de vakjes aan van de items die u wilt verwijderen en druk op Wissen.edge-clear-data JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 5. Druk tegelijkertijd op Ctrl + Alt + Delete.
 6. Kies Taakbeheer.
 7. Zoek op het tabblad Processen het Microsoft Edge-proces, klik er met de rechtermuisknop op en druk op Ga naar details (of Meer details als Ga naar details niet beschikbaar is).task-manager JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 8. Klik met de rechtermuisknop op alle Microsoft Edge-processen en kies Taak beëindigen.
(Methode 2)
Maak een back-up van uw gegevens voordat u doorgaat met deze methode.
 1. Ga naar C: Users % gebruikersnaam% AppData Local Packages Microsoft.MicrosoftEdge_xxxxxxxxxx.
 2. Selecteer alle mappen, klik er met de rechtermuisknop op en druk op Delete.edge-folder JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Druk op de startknop en typ Windows PowerShell in het zoekvak.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en selecteer Als administrator uitvoeren.edge-powershell JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 5. In Beheerder: Windows PowerShell, plak Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml -Verbose} onder PS C: WINDOWS system32> en tik op Enter.edge-powershell-script JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 6. Het probleem zou nu weg moeten zijn.

b) Verwijder JoisApp uit Internet Explorer

 1. Open Internet Explorer en druk op het tandwielpictogram.IE-gear JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 2. Selecteer Invoegtoepassingen beheren en vervolgens Werkbalken en uitbreidingen.
 3. Zoek en schakel alle verdachte extensies uit.IE-add-ons JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Doe het raam dicht.

c) Herstel uw startpagina op Internet Explorer

 1. Open Internet Explorer en druk op het tandwielpictogram.
 2. Internetopties → tabblad Algemeen. Verwijder de homepage-URL en typ de gewenste URL in.IE-settings2 JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Druk op Toepassen.

d) Reset Internet Explorer

 1. Open Internet Explorer en druk op het tandwielpictogram.ie-settings JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 2. Internetopties → tabblad Geavanceerd.ie-settings-advanced JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Onderaan zie je een Reset-knop. Druk erop.
 4. Vink in het venster dat verschijnt het vakje Persoonlijke instellingen verwijderen aan.IE-reset JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 5. Druk op Reset.
 6. Klik op OK om het venster te sluiten.
 7. Start uw browser opnieuw.

e) Verwijder JoisApp uit Google Chrome

 1. Open Google Chrome en druk op het menupictogram rechts naast het URL-veld.
 2. Kies Meer tools en extensies.chrome-menu-extensions JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Verwijder verdachte extensies door op het prullenbakpictogram ernaast te klikken.chrome-extensions-delete JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Als u niet zeker bent van een extensie, kunt u deze uitschakelen door het selectievakje Ingeschakeld uit te schakelen. Als u later besluit het te behouden, vinkt u het vakje gewoon opnieuw aan.
Removal Tool downloadenom te verwijderen JoisApp

* WiperSoft scanner, beschikbaar op deze website werkt alleen als een instrument voor virusdetectie. Meer gegevens over WiperSoft. Als u wilt dat WiperSoft in volle toeren gaan draaien, gebruik van verwijdering functionaliteit, is het noodzakelijk te verwerven van de volledige versie. In geval dat u wilt verwijderen van WiperSoft, Klik hier.

f) Herstel uw startpagina op Google Chrome

 1. Open Google Chrome en druk op het menupictogram rechts naast het URL-veld.
 2. Kies instellingen.chrome-menu JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. In het venster dat verschijnt, onder Bij opstarten, is er een optie Pagina's instellen. Druk daarop.
 4. Verwijder de ingestelde website en typ de website waarvan u wilt dat deze uw startpagina is. Druk op OK.chrome-startup-page JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 5. In Instellingen, onder Zoeken, is er een optie Zoekmachines beheren. Kies dat.chrome-search-engines JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 6. Verwijder alle zoekmachines behalve degene die u wilt gebruiken. Klik op Gereed.

g) Reset Google Chrome

 1. Open Google Chrome en druk op het menupictogram rechts naast het URL-veld.
 2. Kies instellingen.chrome-menu JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Scroll naar beneden en druk op Toon geavanceerde instellingen.chrome-settings JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Zoek en druk op de Reset-knop.chrome-reset JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 5. Druk in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Reset.

h) Verwijder JoisApp uit Mozilla Firefox

 1. Open Mozilla Firefox en open het menu door op de drie balken aan de rechterkant van het scherm te klikken.
 2. Selecteer Add-ons.mozilla-menu JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Selecteer het tabblad Extensies en verwijder alle twijfelachtige extensies.mozilla-extensions JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Als u niet zeker bent van een extensie, kunt u deze uitschakelen door op Uitschakelen te klikken. Als u later besluit om het te behouden, drukt u gewoon op Inschakelen.

i) Herstel uw startpagina op Mozilla Firefox

 1. Open Mozilla Firefox en open het menu door op de drie balken aan de rechterkant van het scherm te klikken.
 2. Selecteer opties.mozilla-menu JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Klik in Algemeen op Standaardinstellingen herstellen onder het veld Startpagina.mozilla-options JoisApp Bedreigingswaarschuwing

j) Reset Mozilla Firefox

 1. Open Mozilla Firefox en open het menu door op de drie balken aan de rechterkant van het scherm te klikken.
 2. Druk op het vraagteken onder aan het menu.
 3. Selecteer Probleemoplossingsinformatie.mozilla-troubleshooting JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Selecteer de optie Firefox vernieuwen.mozilla-reset JoisApp Bedreigingswaarschuwing

k) Verwijder JoisApp van Safari (voor Mac)

 1. Open Safari.
 2. Selecteer Voorkeuren (toegankelijk door op Safari boven aan uw scherm te drukken).safari-menu JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Kies het tabblad Extensies.
 4. Verwijder alle twijfelachtige extensies.safari-extensions JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 5. Als u niet zeker bent van een extensie, kunt u deze uitschakelen door het selectievakje Ingeschakeld uit te schakelen. Als u later besluit het te behouden, vinkt u het vakje gewoon opnieuw aan.

l) Safari opnieuw instellen

Als u de Yosemite-, El Capitan- of de Sierra-versie gebruikt, is de optie om Safari met één klik te resetten niet beschikbaar. U zult dus de geschiedenis moeten wissen en de caches in afzonderlijke stappen moeten legen.
 1. Open Safari.
 2. Selecteer Geschiedenis wissen (toegankelijk door op Safari boven aan uw scherm te drukken).safari-clear-history JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 3. Kies vanaf welk tijdstip u de geschiedenis wilt verwijderen en druk op Geschiedenis wissen.safari-clear-history JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 4. Druk op Safari bovenaan het scherm en selecteer Voorkeuren.safari-advanced JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 5. Selecteer het tabblad Geavanceerd en vink het vakje aan naast Ontwikkelingsmenu weergeven in menubalk.
 6. Selecteer Ontwikkelen (in de menubalk boven aan het scherm).safari-develop-menu JoisApp Bedreigingswaarschuwing
 7. Druk op Caches leegmaken.
Als u om de een of andere reden de extensies niet kunt verwijderen of uw browsers niet kunt resetten, kan het een goed idee zijn om antispywaresoftware aan te schaffen en het probleem op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.