IceFire bedreigingswaarschuwing

IceFire

IceFire is een nieuw ransomware-cryptovirus. Als je bent geïnfecteerd met IceFire, heb je waarschijnlijk een verontrustende melding op je scherm ontdekt waarin om losgeld wordt gevraagd.

Die melding vraagt je waarschijnlijk om een bepaald bedrag te betalen om weer toegang te krijgen tot je versleutelde bestanden. Maar wees niet bang – we zijn hier om u te helpen deze infectie te verwijderen en het betalen van losgeld zoveel mogelijk te vermijden. Daarvoor hebben we een handleiding gemaakt waarin u wordt uitgelegd hoe u Ransomware van uw systeem kunt verwijderen. Houd er echter rekening mee dat het verwijderen ervan uw bestanden mogelijk niet herstelt, maar we zullen u enkele suggesties voor bestandsherstel geven die kunnen helpen.

Het IceFire-virus

Het IceFire-virus is een soort op ransomware gebaseerde software die zich richt op de bestanden van de gebruikers. Eenmaal in het systeem zal het IceFire-virus in stilte uw persoonlijke gegevens versleutelen en om losgeld vragen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen IceFire

De meeste gevallen van infectie met Ransomware zoals XHAMSTER Ransomware, Craa en deze gebeuren via e-mail. Meestal krijgen de slachtoffers een e-mail met een bijlage of een hyperlink die de malware in het geheim op uw systeem injecteert wanneer u het opent. Zodra de Ransomware naar binnen sluipt, begint het uw bestanden te versleutelen zonder zichtbare aanwijzingen en als het klaar is, genereert het een losgeldbrief.

De iFire-bestandscodering

De iFire-bestandscodering is de belangrijkste methode voor chantage. De hackers gebruiken de iFire-bestandscodering om toegang tot de bestanden op uw computer te voorkomen.

Het is aan jou om het losgeld te betalen dat ze nodig hebben. Maar we raden u aan dit niet te doen, aangezien hier meer risico's aan verbonden zijn dan voordelen. Als u bijvoorbeeld besluit om de hackers het benodigde geld te sturen, moet u weten dat er geen garantie is dat zij u de decoderingssleutel voor uw bestanden zullen terugsturen. Of ze kunnen u een sleutel sturen die niet werkt en de toegepaste codering niet ongedaan kan maken. In beide gevallen vindt er geen restitutie van uw geld plaats en worden de hackers simpelweg rijker. Bovendien zullen ze worden aangemoedigd om je nog meer te chanteren en misschien om nog een losgeld te vragen.

In plaats daarvan kunnen we je aanbieden om eerst de stappen in de verwijderingsgids hieronder uit te proberen, omdat ze geen verdere schade aan je gegevens zullen veroorzaken, zelfs als ze niet in staat zijn om alles te herstellen. Bovendien kunt u met hun hulp de IceFire-infectie van het systeem lokaliseren en verwijderen en voorkomen dat nieuwe bestanden worden versleuteld.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat u een betrouwbaar antimalwareprogramma op uw systeem moet installeren om toekomstige infecties te voorkomen. We raden u aan regelmatig viruscontroles uit te voeren om ervoor te zorgen dat dergelijke kwaadaardige bedreigingen uw systeem niet kunnen binnendringen. Je moet ook wegblijven van dubieuze websites die virussen en andere ongewenste programma's kunnen bevatten. Deze omvatten bijvoorbeeld, maar zijn niet beperkt tot, open-source downloadlocaties. Dat gezegd hebbende, moet u vooral vermijden iets van dergelijke websites te downloaden, aangezien er geen indicatie is van wat er nog meer kan worden gebundeld met uw software of het gewenste bestand. En wees natuurlijk heel voorzichtig met het ontvangen van berichten van onbekende afzenders. Als de afzender te achterdochtig lijkt, open de e-mail dan gewoon niet, maar als je het al hebt gedaan, moet je in ieder geval afzien van het downloaden en openen van de bijlage(n) en/of de links erin.

Removal Tool downloadenom te verwijderen IceFire

Leren hoe te verwijderen van de IceFire vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder IceFire via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart IceFire bedreigingswaarschuwing
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode IceFire bedreigingswaarschuwing
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart IceFire bedreigingswaarschuwing
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup IceFire bedreigingswaarschuwing
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode IceFire bedreigingswaarschuwing
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder IceFire met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart IceFire bedreigingswaarschuwing
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode IceFire bedreigingswaarschuwing
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt IceFire bedreigingswaarschuwing
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore IceFire bedreigingswaarschuwing
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart IceFire bedreigingswaarschuwing
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup IceFire bedreigingswaarschuwing
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt IceFire bedreigingswaarschuwing
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore IceFire bedreigingswaarschuwing
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro IceFire bedreigingswaarschuwing
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan IceFire bedreigingswaarschuwing

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version IceFire bedreigingswaarschuwing
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer IceFire bedreigingswaarschuwing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.