Bedreiging Wsuu

Wsuu-virus

Het Wsuu-virus is een beruchte variant van ransomware ontwikkeld door cybercriminelen. Het primaire doel van dit virus is om waardevolle gebruikersbestanden te versleutelen en losgeld te eisen voor het vrijgeven ervan. Bedreigingen zoals het Wsuu-virus vinden hun weg naar systemen via verschillende distributiekanalen, zoals spamberichten, torrents, gekraakte software-installatieprogramma's, schadelijke bijlagen in instant messaging of e-mails, kwaadaardige advertenties en Trojaanse paarden. Ongeacht het infectiepad, de ransomware begint zijn kwaadaardige werk onmiddellijk na het infiltreren van het systeem. Het identificeert en versleutelt uw meest gebruikte bestanden, waardoor u een alarmerende losgeldeis krijgt in de vorm van een tekstbestand of een melding op het scherm.

Wsuu

Als nieuwe en geavanceerde ransomware-infectie is Wsuu, Kitu of Kiqu ontworpen om de toegang tot uw bestanden te beperken en losgeld te eisen voor het vrijgeven ervan. Typische operaties van ransomware zoals deze omvatten het plaatsen van complexe codering op uw meest gebruikte bestanden en het weergeven van losgeld op uw scherm. De slachtoffers krijgen mogelijk een korte deadline om aan de losgeldeis te voldoen en als ze dat niet doen, dreigen ze de versleutelde bestanden nooit meer te herstellen. Hoewel alle ransomware volgens hetzelfde principe werkt en geld vraagt ​​om de aangerichte schade ongedaan te maken, zijn er alternatieve oplossingen om je bestanden te herstellen en Wsuu te verwijderen zonder het losgeld te betalen. De verwijderingsgids die u hieronder vindt, biedt enkele van deze alternatieven.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Wsuu

.Wsuu

De bestandsextensie .Wsuu is een speciale bestandsextensie die geen geïnstalleerde software kan herkennen. Als u merkt dat deze extensie aan uw bestanden is gekoppeld, duidt dit op een ransomware-aanval. De .Wsuu-extensie wordt meestal toegevoegd aan de naam van de bestanden, maar dit is niet alleen een naamswijziging; het vertegenwoordigt een belangrijke transformatie in de kern van uw bestanden, waardoor ze onleesbaar worden voor uw systeem en nutteloos voor u worden. De ransomware die uw computer heeft aangetast, heeft in wezen de basisstructuur van uw bestanden herschreven en alleen de bijbehorende decoderingssleutel kan dit proces ongedaan maken en de getroffen bestanden in hun normale staat terugbrengen.

Wsuu Extensie

De extensie Wsuu is geen gewone extensie die gemakkelijk kan worden geconverteerd, gewijzigd of verwijderd op dezelfde manier als u normaal zou doen met andere bestandsextensies en formaten. Het duidt op een diepgewortelde verandering veroorzaakt door een ransomware-codering en kan niet ongedaan worden gemaakt zonder de juiste decoderingssleutel. Om deze reden kan het knoeien met de Wsuu-extensie zonder de juiste kennis of professionele ransomware-decoderingssoftware te hebben, de zaken mogelijk verergeren en meer schade aan de getroffen bestanden toevoegen. Het wordt dus aanbevolen om versleutelde bestanden voorzichtig te benaderen en betrouwbare decoderingsoplossingen of professionele software te zoeken.

Wsuu-ransomware

In tegenstelling tot andere kwaadaardige soorten software die extreem moeilijk van een systeem te verwijderen zijn, kan een dreiging zoals de Wsuu-ransomware worden geëlimineerd met een goede handmatige verwijderingsgids of een betrouwbaar antimalwareprogramma. Het verwijderen van de dreiging staat echter niet automatisch gelijk aan het herstellen van uw bestanden. Mogelijk hebt u aanvullende hulp nodig, zoals persoonlijke back-ups, extractie van systeembestanden of professionele hulp om uw bestanden terug te brengen naar hun niet-versleutelde staat. Het is echter belangrijk om niet te buigen voor de eisen van de Wsuu-ransomware-operators, die brutaal genoeg zijn om uw systeem te infecteren en vervolgens betaling te eisen voor bestandsherstel. Afzien van het betalen van het losgeld is van cruciaal belang, omdat dit de criminelen ontmoedigt om anderen tot slachtoffer te maken.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Wsuu

Wat is Wsuu-bestand?

Een Wsuu-bestand is in wezen een normaal bestand op uw computer dat is versleuteld door de Wsuu-ransomware. Dit bestand kan een geliefde foto van u zijn, een video of audio, of een belangrijk werkdocument, maar het bestand is in wezen opgesloten door de ransomware en kan niet worden geopend of gebruikt door uw systeem of software die u erop hebt geïnstalleerd. In tegenstelling tot wat men zou denken, is het Wsuu-bestand niet inherent gevaarlijk; het verspreidt de infectie niet en beschadigt uw systeem niet verder. Het is slechts een bestand dat vastzit in de greep van een complex encryptie-algoritme, wachtend op de juiste decryptie-oplossing om vrijgegeven te worden.

Leren hoe te verwijderen van de Wsuu vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Wsuu via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Wsuu
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Bedreiging Wsuu
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Wsuu
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Bedreiging Wsuu
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Bedreiging Wsuu
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Wsuu met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Wsuu
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Bedreiging Wsuu
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Bedreiging Wsuu
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Bedreiging Wsuu
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Wsuu
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Bedreiging Wsuu
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Bedreiging Wsuu
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Bedreiging Wsuu
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Bedreiging Wsuu
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Bedreiging Wsuu

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Bedreiging Wsuu
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Bedreiging Wsuu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.