Bedreiging Poaz

Poaz-virus

Het Poaz-virus is een onlangs opgedoken malware die gespecialiseerd is in het gijzelen van uw waardevolle bestanden voor losgeld. Deze dreiging presenteert meestal een bericht over het betalen van losgeld direct nadat het uw gegevens heeft vergrendeld met een complexe codering. Het slechte aan het Poaz-virus is dat het bijzonder stiekem is en zich kan verspreiden via alle soorten online-inhoud. Een enkele onzorgvuldige klik op een verleidelijke advertentie, een pop-up, een e-mail of een link kan u blootstellen aan de ransomware-dreiging zonder het te beseffen. Zodra de malware het systeem infiltreert, versleutelt het de gegevens die op de computer zijn opgeslagen, waarbij een geavanceerd algoritme op elk bestand wordt toegepast. Dit algoritme kan alleen worden ontsleuteld met een unieke decoderingssleutel die in het bezit is van de hackers.

Poaz

Poaz is een geavanceerd stuk ransomware dat door cybercriminelen wordt gebruikt om uw reguliere bestanden onherkenbaar te maken voor uw computersysteem. De ransomware manipuleert de bestandsstructuur door het gebruik van geavanceerde coderingstechnieken, waardoor deze ontoegankelijk wordt zonder de decoderingssleutel. Dit betekent dat uw ooit vertrouwde documenten, foto's en andere bestanden een transformatie ondergaan waardoor ze als onbekend voor het systeem verschijnen. De Poaz-codering vergrendelt effectief uw gegevens, waardoor u er geen toegang toe hebt of er geen gebruik van kunt maken totdat u de decoderingssleutel van de aanvallers hebt verkregen. Deze sluwe tactiek zorgt niet alleen voor frustratie en ongemak, maar brengt de slachtoffers ook in gevaar om nooit meer toegang te krijgen tot hun waardevolle bestanden.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Poaz

.Poaz

Zodra uw bestanden zijn versleuteld, worden ze door het Poaz-virus gemarkeerd met de bestandsextensie .Poaz. Deze extensie beperkt uw toegang tot de gegevens, waardoor de bestanden onherkenbaar worden voor uw systeem en eventuele geïnstalleerde software. Helaas is het verschijnen van de .Poaz-extensie op uw bestanden doorgaans de enige zichtbare indicatie van een ransomware-aanval, afgezien van het bericht waarin om losgeld wordt gevraagd. Deze extensie betekent een kritieke wijziging in de structuur van uw bestanden, waardoor ze onleesbaar worden. De aanwezigheid van dergelijke bestanden, zoals Pouu, Wsuu en Wspn, impliceert dat de ransomware die uw computer heeft aangetast al ingrijpende wijzigingen in de bestanden heeft aangebracht, en alleen de juiste decoderingssleutel kan deze codering ongedaan maken, waardoor uw bestanden in hun oorspronkelijke staat worden hersteld.

Poaz Extensie

De Poaz-extensie is een speciale gegevensextensie die is gekoppeld aan elk bestand dat is versleuteld door de Poaz-ransomware. Eenmaal geplaatst, maakt het het voor software onmogelijk om toegang te krijgen tot het bestand of het te wijzigen totdat een decoderingssleutel wordt toegepast. Het wordt echter afgeraden om het losgeld te betalen om de decoderingssleutel te verkrijgen, omdat er geen garantie is dat u deze van de cybercriminelen zult ontvangen. Er is ook een aanzienlijk risico dat als u een sleutel ontvangt, deze mogelijk niet werkt, waardoor uw gegevens voor altijd vergrendeld blijven. Daarom, in plaats van geld naar de criminelen te sturen, is het een veel betere aanpak om je te concentreren op het verwijderen van de bron van de Poaz-extensie, de Poaz-ransomware. Hoewel het uitdagend lijkt, is dit cruciaal voor de normale werking van uw computer.

Poaz-ransomware

De Poaz-ransomware kan zeer problematisch zijn voor gebruikers die belangrijke gegevens op hun computers opslaan zonder de juiste back-ups. Het kan onopgemerkt door antivirusprogramma's werken en systematisch een aanzienlijk deel, zo niet alle, van uw persoonlijke bestanden versleutelen. De coderingsmethode, ook wel gegevenscodering genoemd, is een geavanceerde techniek die door ransomware-virussen wordt gebruikt om uw bestanden te gijzelen en geld van u af te persen. Zodra de bestanden zijn vergrendeld, starten de kwaadwillende actoren achter de Poaz-ransomware het chantageproces en eisen losgeld in ruil voor de decoderingssleutel. Ze geven de slachtoffers doorgaans een deadline om het geld te verzenden en dreigen de gegevens voor altijd versleuteld achter te laten als er geen betaling wordt ontvangen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Poaz

Wat is Poaz-bestand?

Een Poaz-bestand verwijst naar een normaal bestand op uw computer dat is versleuteld door de Poaz-ransomware. In wezen is dit bestand niet toegankelijk voor software op uw systeem, en ongeacht welk programma u probeert te gebruiken om het te openen, u zult een foutmelding op uw scherm zien. Het is echter belangrijk op te merken dat het vergrendelde Poaz-bestand zelf geen enkel gevaar vormt voor het systeem. Het kan de ransomware niet verspreiden en kan de computer niet beschadigen. Het is eerder een nutteloos bestand dat wordt gegijzeld door het complexe versleutelingsalgoritme dat door de ransomware wordt gebruikt. Om er weer toegang toe te krijgen, hebt u de juiste decoderingssleutel nodig die de oorspronkelijke, bruikbare staat kan herstellen.

Leren hoe te verwijderen van de Poaz vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Poaz via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Poaz
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Bedreiging Poaz
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Poaz
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Bedreiging Poaz
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Bedreiging Poaz
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Poaz met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Poaz
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Bedreiging Poaz
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Bedreiging Poaz
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Bedreiging Poaz
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Poaz
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Bedreiging Poaz
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Bedreiging Poaz
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Bedreiging Poaz
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Bedreiging Poaz
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Bedreiging Poaz

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Bedreiging Poaz
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Bedreiging Poaz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.