Bedreiging Maak

.Maak

.Maak is een cybervirus dat zich op uw gegevens richt met als doel deze te vergrendelen en u vervolgens te chanteren om er toegang toe te krijgen. Bedreigingen zoals .Maak komen veel voor en staan bekend onder de verzamelnaam Ransomware omdat ze voornamelijk worden gebruikt voor afpersing van geld. De .Maak virusbestand losgeldnota

Versleutelingsvirussen (ook bekend als cryptovirussen) die persoonlijke gegevensbestanden van gebruikers proberen te vergrendelen, worden steeds gebruikelijker en populairder onder hackers en cybercriminelen. Deze groep malware is eigenlijk een subtype van de beruchte Ransomware-virusklasse – een malwarecategorie die hackers gebruiken voor chantage en afpersing van geld. De cryptovirussen worden beschouwd als het meest problematische en verraderlijke subtype van Ransomware vanwege hun heimelijkheid en vanwege het feit dat ze doorgaans worden beschouwd als zeer geavanceerde en moeilijk te behandelen infecties. In het huidige artikel zullen we u cruciale en zeer belangrijke informatie geven over een nieuwe vertegenwoordiger van de cryptovirusklasse. De naam van de nieuwe cyberdreiging is .Maak en vergelijkbaar met andere schadelijke programma's van dit type, is het in staat om de persoonlijke bestanden van de beoogde gebruiker op slot te zetten door ze te versleutelen. De bestanden worden ontoegankelijk gehouden totdat er losgeld is betaald aan de hackers. Tenzij het Ransomware-slachtoffer de transactie van de gevraagde geldsom uitvoert, geven de cybercriminelen de verzegelde gegevens niet vrij van de versleuteling ervan. Er zijn verschillende belangrijke dingen over ransomware-cryptovirussen waarmee rekening moet worden gehouden wanneer we het hebben over deze vervelende malwarecategorie en we zullen ervoor zorgen dat we ze in de volgende regels bespreken. Ook, in het geval dat een van jullie hun machines heeft laten infecteren en hun bestanden zijn vergrendeld door de vervelende .Maak, kunnen we je wat hulp bieden in de vorm van een gedetailleerde verwijderingsgids met instructies gericht op het elimineren van de cyberdreiging. Er is ook een aparte sectie die methoden bevat over hoe je sommige van de versleutelde bestanden zou kunnen herstellen zonder het losgeld te betalen. Nu kunnen we je niet beloven dat de suggesties voor het herstellen van bestanden in onze gids in alle gevallen zouden werken vanwege de zeer geavanceerde aard van Ransomware-infecties zoals .Maak. We zijn echter van mening dat het proberen van alle beschikbare alternatieve oplossingen doorgaans beter is dan akkoord te gaan met de betaling en het gevraagde losgeld af te handelen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Maak

De reden waarom het doorgaans beter is om alle alternatieven te proberen in plaats van direct te betalen, heeft te maken met het feit dat hackers vaak weigeren de decoderingssleutel voor de vergrendelde bestanden te verzenden, zelfs naar gebruikers die het geld daadwerkelijk hebben betaald. Dit gebeurt natuurlijk niet altijd en soms kan betalen uw gegevens terugkrijgen, maar er is altijd de kans dat u uw geld tevergeefs verspilt zonder de toegang tot uw versleutelde bestanden terug te krijgen. Over het algemeen raden we u aan om de betalingsoptie alleen als laatste redmiddel te beschouwen en alleen in het geval dat de bestanden die door de Ransomware zijn vergrendeld, echt zo belangrijk en waardevol voor u zijn.

Het .Maak-virus

Het .Maak-virus is een cyberdreiging voor gegevensversleuteling die uw bestanden niet schaadt, maar u in plaats daarvan onmogelijk maakt ze te openen of te gebruiken. De hackers achter het .Maak-virus willen dat je ze geld stuurt als je een speciale sleutel wilt krijgen die zogenaamd je gegevens zou kunnen herstellen.

Ransomware-cryptovirussen zijn kwaadaardige programma's die bekend staan om hun heimelijkheid en algehele gebrek aan infectiesymptomen. Een factor die hier sterk aan bijdraagt, is het gebruik van encryptie om de bestanden te vergrendelen. Zie je, dit is eigenlijk een relatief onschadelijk proces in die zin dat er geen schade wordt toegebracht aan een van je bestanden of aan je pc-systeem. De codering zou de beoogde gegevens eenvoudig ontoegankelijk maken zonder deze te beschadigen of te corrumperen. Dit maakt Ransomware cryptovirus-infecties zoals .Maak of Vfgj erg subtiel en moeilijk te herkennen omdat er normaal gesproken geen zichtbare symptomen zijn. Soms kan een ongebruikelijke toename van het RAM- en CPU-gebruik voldoende zijn om de malware-aanval te verdrijven, maar in de meeste gevallen merken gebruikers dat niet op. Afgezien daarvan zijn er vrijwel geen andere potentiële rode vlaggen. Een ander probleem met betrekking tot de detectie van Ransomware is dat zelfs een antivirusprogramma op uw pc de dreiging niet kan onderscheppen vanwege het ontbreken van schade aan het systeem. Dit laat je echt met heel weinig opties als het gaat om het spotten van een dergelijke dreiging. Desalniettemin is het nog steeds belangrijk om de juiste systeembeveiligingssoftware op uw pc te hebben en ook om verdacht gedrag op uw systeem in de gaten te houden.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Maak

De .Maak-bestandsdecodering

De decodering van het .Maak-bestand is het proces dat nodig is om de bestanden op uw computer weer te openen. Zonder de juiste privésleutel is de decodering van het .Maak-bestand helaas niet mogelijk en moet u op zoek naar andere methoden om uw gegevens te herstellen.

De .Maak bestandsvirus ransomware

Virussen zoals .Maak kunnen op verschillende manieren bij uw computer komen. Ze kunnen bij u worden afgeleverd via een spam-e-mailbijlage of via een louche en illegaal verspreide illegale software. Malvertising-advertenties zijn ook een veel voorkomende manier om Ransomware te verspreiden. Een andere methode die hackers vaak gebruiken, is het gebruik van Trojaanse backdoor-virussen om de Ransomware in een reeds geïnfecteerde machine te sluipen. Er zijn veel andere mogelijke distributietechnieken en daarom moet je altijd proberen om weg te blijven van schetsmatige en obscure online inhoud om de potentiële bronnen van ransomware te vermijden. Een goede manier om uw bestanden veilig te houden, zelfs als een dergelijk virus uw systeem binnendringt, is door een back-up te maken van uw belangrijke en waardevolle gegevens. U kunt een cloudservice of een externe schijf of zelfs een ander apparaat gebruiken (bij voorkeur een apparaat dat is losgekoppeld van internet). Zorg er wel voor dat je altijd veilige kopieën van je belangrijkste bestanden hebt op een locatie waar geen Ransomware ze kan bereiken.

Leren hoe te verwijderen van de Maak vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Maak via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Maak
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Bedreiging Maak
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Maak
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Bedreiging Maak
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Bedreiging Maak
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Maak met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Maak
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Bedreiging Maak
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Bedreiging Maak
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Bedreiging Maak
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Maak
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Bedreiging Maak
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Bedreiging Maak
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Bedreiging Maak
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Bedreiging Maak
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Bedreiging Maak

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Bedreiging Maak
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Bedreiging Maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.