Bedreiging Jazi

Het Jazi-virus

Als u wordt geconfronteerd met een situatie waarin uw computerbestanden, die ooit gemakkelijk toegankelijk waren, plotseling onherkenbaar zijn geworden en u een vreemd aanhangsel zoals .Jazi aan het einde van de bestandsnamen hebt opgemerkt, sla dan alarm. Het is een digitaal noodsignaal dat aangeeft dat uw bestanden zijn onderschept door het Jazi-virus. Deze nieuwe ransomwarevariant stopt niet bij het versleutelen van uw bestanden. Het hunkert naar aandacht en laat een angstaanjagend bericht achter waarin om losgeld wordt gevraagd, soms in de vorm van een schetterende pop-up, of sluw weggestopt tussen uw ontoegankelijke gegevens waarin u wordt gevraagd te betalen om uw bestanden te decoderen. Het zien van deze notitie naast die vreemde bestandswijzigingen is een opvallende indicatie van de inbraak van het Jazi-virus.

Jazi

Wanneer u wordt geconfronteerd met een Jazi-ransomware-aanval, is het van cruciaal belang dat u de omvang van het compromis begrijpt. Begin met het identificeren van welke bestanden zijn gecodeerd; vaak vertonen deze bestanden onbekende extensies of pictogrammen zoals Jazi, Jawr, Gyza enz. Bekijk de systeem- en applicatielogboeken om het initiële punt van binnenkomst te bepalen en te bepalen of er andere kwaadaardige activiteiten hebben plaatsgevonden. Probeer indien mogelijk ongewoon gedrag of verdachte communicatie te registreren die mogelijk als toegangspunt voor de malware heeft gediend. Het uitvoeren van een uitgebreide scan met up-to-date antivirussoftware kan ook uitwijzen of er andere potentiële bedreigingen op uw systeem aanwezig zijn.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Jazi

.Jazi

Het betalen van het losgeld om uw .Jazi-bestanden terug te halen lijkt misschien een snelle oplossing, maar brengt aanzienlijke risico's met zich mee. Cybercriminelen die ransomware inzetten zijn niet altijd betrouwbaar en er is geen garantie dat ze de decoderingssleutel zullen verstrekken, zelfs als u daarvoor betaalt. Bovendien stimuleert het betalen van het losgeld hun illegale activiteiten, wat hen aanmoedigt om zich op meer slachtoffers te richten en de .Jazi-codering aan meer bestanden toe te voegen. Bovendien kan het juridische en ethische principes schenden, omdat u daarmee criminele ondernemingen financieel zou steunen. Daarom wordt het ten zeerste afgeraden om losgeld als eerste optie te gebruiken en andere alternatieve oplossingen te zoeken, zoals professionele bestandsdecryptors en back-ups.

Jazi Extensie

Ook al lijkt alles verloren, het is mogelijk om de Jazi-extensie en de ransomware die daarvoor verantwoordelijk is van uw computer te verwijderen zonder het losgeld te betalen. Er zijn alternatieve methoden om de controle over uw systeem terug te krijgen, dus het betalen van het losgeld zou uw laatste redmiddel moeten zijn. Wat we u aanraden te doen, is een volledige systeemscan uitvoeren met behulp van gerenommeerde antivirus- of antimalwaresoftware om de ransomware te detecteren en te verwijderen. Houd er rekening mee dat hiermee uw Jazi-extensiebestanden niet onmiddellijk worden gedecodeerd, maar dat de malware wel wordt geëlimineerd. Zodra de ransomware is verwijderd, kunt u opties verkennen zoals het herstellen van uw bestanden vanaf back-ups, het gebruik van decoderingstools (indien beschikbaar) of het inroepen van professionele hulp van cyberbeveiligingsexperts.

Jazi-ransomware

Het voorkomen van toekomstige Jazi ransomware-aanvallen op uw computer of netwerk is essentieel. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om uw beveiliging te verbeteren. Maak regelmatig een back-up van uw belangrijke gegevens op een externe schijf of een veilige cloudopslagservice. Dit zorgt ervoor dat u uw bestanden kunt herstellen als ze ooit door ransomware zijn versleuteld. Vergeet ook niet om uw besturingssysteem en software, inclusief antivirusprogramma's, regelmatig bij te werken. Cybercriminelen richten zich vaak op verouderde software met bekende kwetsbaarheden. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met e-mailbijlagen en links, vermijd het openen van verdachte e-mails en download alleen bijlagen van vertrouwde bronnen. Informeer uzelf over de risico’s van de Jazi-ransomware, zodat u phishing-pogingen gemakkelijk kunt herkennen en kunt voorkomen dat u op verdachte links klikt.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Jazi

Wat is Jazi-bestand?

Een Jazi-bestand kan elk bestand op uw systeem zijn dat is gecodeerd met de Jazi-codering. Als het gaat om het herstellen van uw Jazi-bestand na een ransomware-aanval, zijn er verschillende back-upopties beschikbaar. U kunt een externe harde schijf of een NAS-apparaat (Network Attached Storage) gebruiken om lokale back-ups van uw gegevens te maken. Kopieer regelmatig uw belangrijke bestanden naar deze apparaten en houd ze los van uw netwerk wanneer u ze niet gebruikt, om te voorkomen dat ransomware ze beïnvloedt. Cloudopslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive of iCloud bieden veilige opties voor het maken van een back-up van uw gegevens. Zorg ervoor dat u automatische back-ups naar deze cloudplatforms configureert om uw bestanden veilig te houden.

Leren hoe te verwijderen van de Jazi vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Jazi via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Jazi
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Bedreiging Jazi
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Jazi
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Bedreiging Jazi
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Bedreiging Jazi
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Jazi met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Jazi
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Bedreiging Jazi
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Bedreiging Jazi
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Bedreiging Jazi
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Jazi
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Bedreiging Jazi
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Bedreiging Jazi
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Bedreiging Jazi
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Bedreiging Jazi
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Bedreiging Jazi

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Bedreiging Jazi
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Bedreiging Jazi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.