Bedreiging Gapo

*Gapo is een variant van Stop/DJVU. Bron van claim SH kan deze verwijderen.

Gapo

Gapo is een geavanceerde malwareversie van de Ransomware-bestandscoderingsfamilie die uw gegevens ontoegankelijk maakt door codering toe te passen op elk bestand. Gapo zal u vervolgens chanteren voor een losgeld dat u moet betalen om uw bestanden terug te krijgen.

Een aantal webgebruikers heeft onlangs contact opgenomen met ons "Hoe te verwijderen"-team met betrekking tot een infectie met de naam Gapo. Deze dreiging is een Ransomware cryptovirus waarvan het belangrijkste doel is om uw systeem te scannen op specifieke soorten gegevens. Normaal gesproken zijn dit werk- of persoonlijke documenten, allerlei soorten foto's of video's, audio's, archieven en andere bestanden die als waardevol kunnen worden beschouwd. Het volgende dat het virus doet nadat het de bestanden op de harde schijf heeft gevonden, is dat het ze één voor één versleutelt door een zeer complex algoritme van symbolen toe te passen dat niet kan worden ontsleuteld zonder een speciale decoderingssleutel. Op deze manier maakt Gapo de bestanden ontoegankelijk en begint het het slachtoffer te chanteren om losgeld te betalen om de vereiste decoderingssleutel te verkrijgen voor het decoderen van de verzegelde gegevens. De hackers die de sleutel hebben, geven doorgaans betalingsinstructies in de vorm van een losgeldmelding die op het scherm van de geïnfecteerde computer wordt weergegeven onmiddellijk nadat het geheime versleutelingsproces is voltooid. Het bedrag van het losgeld dat ze eisen kan variëren van enkele honderden tot enkele duizenden dollars en hangt sterk af van het feit of het slachtoffer een regelmatige gebruiker is of een vertegenwoordiger van een grote organisatie of instelling. Meestal vereisen de boeven achter de Ransomware een betaling in bitcoins of in een andere cybervaluta, aangezien deze voor de autoriteiten vrij moeilijk te traceren zijn. De slachtoffers krijgen een korte deadline om aan de eisen van de criminelen te voldoen en worden meestal bedreigd dat, als de eisen niet op tijd worden ingewilligd, de bestanden die door de Ransomware zijn vergrendeld, voor altijd zo blijven.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Gapo

Het Gapo-virus

Het Gapo-virus is een bedreigend malwareprogramma dat bijna elke computer kan binnendringen en in het geheim versleuteling kan plaatsen op alle gebruikersbestanden die daar zijn opgeslagen. Om de Gapo-viruscodering te doorbreken, heeft de gebruiker een speciale sleutel nodig die alleen de hackers hebben.

De mensen die zijn aangevallen, moeten echter weten dat de bestandscodering die wordt toegepast door bedreigingen zoals Gapo of Xash vaak onomkeerbaar kan blijken te zijn en dat in dergelijke gevallen zelfs de decoderingssleutel van de hackers niet in staat is om de gegevens weer normaal. In de wereld van programmeren en data-encryptie kan de kleinste fout in de code het eindresultaat aanzienlijk beïnvloeden. Als de slachtoffers het losgeld dat de criminelen eisen overmaken en de sleutel die ze ontvangen niet werkt, is er helaas geen restitutie en is het geld nog steeds weg, ongeacht of de gebruikers hun bestanden terugkrijgen of niet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het de hackers niet echt kan schelen of u uw kostbare bestanden ooit nog kunt gebruiken of niet, zolang ze de betaling ontvangen, dus het is zelfs mogelijk dat ze u helemaal geen decoderingssleutel sturen.

Het Gapo-bestand

Als u dit leest omdat uw pc is aangevallen door het Gapo-bestand, dan bent u misschien meer dan geïnteresseerd in meer informatie over de mogelijke alternatieven voor het omgaan met deze vervelende dreiging en de methoden die u kunt gebruiken om deze te laten verwijderen. Daarom raden we u aan om geen haast te maken met het betalen van losgeld aan de criminelen en de volgende informatie goed te bekijken.

In de onderstaande paragrafen hebben we een gedetailleerde verwijderingsgids opgesteld met instructies, een professionele scanner voor snelle detectie en verwijdering van Ransomware en een sectie voor het herstellen van bestanden met suggesties over hoe u sommige van uw versleutelde bestanden terug kunt krijgen zonder losgeld te betalen. Houd er echter rekening mee dat hoe graag we u ook willen helpen, de op ransomware gebaseerde programma's enkele van de moeilijkst te bestrijden soorten malware zijn en dat er geen garantie kan worden gegeven over het volledige herstel van hun aanvallen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Gapo

Leren hoe te verwijderen van de Gapo vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Gapo via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Gapo
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Bedreiging Gapo
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Gapo
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Bedreiging Gapo
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Bedreiging Gapo
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Gapo met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Gapo
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Bedreiging Gapo
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Bedreiging Gapo
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Bedreiging Gapo
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Gapo
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Bedreiging Gapo
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Bedreiging Gapo
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Bedreiging Gapo
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Bedreiging Gapo
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Bedreiging Gapo

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Bedreiging Gapo
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Bedreiging Gapo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.