Bedreiging Fopra

*Bron van claim SH kan deze verwijderen.

Fopra

Fopra is een van de nieuwste ransomware-bedreigingen. Fopra behoort tot de cryptovirus-subcategorie van ransomware, wat betekent dat het gebruikersbestanden vergrendelt met behulp van een sterk versleutelingsalgoritme.

Er zijn veel soorten malware voor pc en de verschillende soorten schadelijke programma's hebben verschillende toepassingen en mogelijkheden. Toch hebben de meeste vormen van kwaadaardige computersoftware de neiging om ofwel het systeem van de machine te targeten en dus schade toe te brengen aan het systeem, ofwel op een andere manier met de computer te knoeien. De malwarecategorie waarop we ons hier gaan concentreren, werkt echter anders dan de meeste andere soorten schadelijke software.

Ransomware is een vrij uniek type pc-virus dat, in plaats van te proberen iets te beschadigen of belangrijke gebruikersinformatie te stelen, gewoon de pc vergrendelt of de bestanden van het beoogde slachtoffer versleutelt en zo laat totdat er een losgeldbedrag wordt betaald aan de hackers die de aanval hebben ingezet. De computer of de bestanden worden niet echt beschadigd door de meeste ransomware-bedreigingen, wat een van de belangrijkste kenmerken van deze categorie malware is. Hoewel er geen echte schade wordt toegebracht tijdens een ransomware-infectie, zijn deze categorie pc-virussen nog steeds enkele van de ergste soorten malware die u kunt tegenkomen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Fopra

Er zijn twee hoofdtypen ransomware-virusprogramma's die uw computer kunnen binnendringen. De eerste en minder problematische subcategorie is die van de schermvergrendelende ransomware-programma's. De manier waarop ze werken is vrij eenvoudig. Het enige wat ze doen is een grote banner plaatsen die op het scherm van de gebruiker wordt geplaatst. De banner verbergt alle pictogrammen, menu's, vensters en alle andere elementen van de GUI (Graphical User Interface), waardoor ze ontoegankelijk worden en de pc onbruikbaar wordt.

Hoe eng dit ook mag klinken, als de gebruiker erin slaagt het virus te verwijderen, verdwijnt de banner en hoeft u niets aan de hackers te betalen. Over het algemeen zijn de schermvergrendelingen de minder geavanceerde vorm van ransomware en is het vaak best beheersbaar om ermee om te gaan, zolang de gebruiker weet wat hij doet.

Helaas zijn de zaken anders met het andere belangrijke subtype van ransomware – de cryptovirussen, waartoe Fopra en Ofww behoren. Hieronder laten we u zien hoe u met deze nieuwe dreiging kunt omgaan. We kunnen echter geen succes garanderen, juist omdat deze categorie ransomware meestal zeer geavanceerd is en er vaak niet veel echt effectieve methoden zijn om met dergelijke infecties om te gaan.

Het Fopra-virus

Het Fopra-virus gebruikt codering om de meeste persoonlijke bestanden van de gebruiker te verzegelen en zo te houden totdat het gevraagde bedrag is betaald. Dit betekent dat als je persoonlijke, professionele, academische of andere belangrijke bestanden op je computer hebt, het Fopra-virus ze zal vergrendelen en voorkomen dat je er toegang toe krijgt.

Nadat de codering op uw bestanden is geplaatst, heeft u voor het terugzetten een speciale sleutel nodig die alleen de hackers hebben. Het is deze sleutel die ze gebruiken om je te chanteren door te beweren dat ze hem naar je zouden sturen als je ze het gevraagde bedrag zou betalen. Helaas, hoewel het mogelijk is om het cryptovirus te verwijderen, zal het verwijderen ervan de bestanden niet ontgrendelen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Fopra

Toch is het een belangrijke eerste stap om een virus zoals Fopra aan te pakken als je hebt besloten het losgeld niet te betalen. Wat betreft de optie om losgeld te betalen, is het meestal niet het beste idee om daarvoor te gaan, omdat je nooit kunt weten of je de sleutel daadwerkelijk van de hackers krijgt – er is een kans dat je gewoon je geld verliest zonder te herstellen uw bestanden. Dit is precies waarom we je aanraden om de bovenstaande gids te gebruiken en de Fopra te verwijderen en vervolgens te proberen een deel van je gegevens te herstellen met behulp van de voorgestelde methoden die we op onze site hebben.

De Fopra-bestandscodering

Het is belangrijk om te weten hoe u uw pc in de toekomst veilig kunt houden, zodat uw bestanden nooit meer worden beïnvloed door de Fopra-bestandscodering. En een van de manieren is door weg te blijven van potentiële dragers van het Fopra-bestand.

U moet bijvoorbeeld echt voorzichtig zijn met de sites die u bezoekt, de online inhoud waarmee u communiceert en wat u downloadt (en de bronnen die u daarvoor gebruikt). Het is onnodig om te zeggen dat u uit de buurt moet blijven van duistere webadressen, vaag ogende advertenties, obscure berichten die mogelijk spam zijn, illegale downloads enzovoort.

Iets dat veel gebruikers vergeten, is het maken van een back-up van hun belangrijke gegevens. Dit is eigenlijk een geweldige manier om met een ransomware-cryptovirus-infectie om te gaan, want zelfs als zo'n virus op je pc komt en de bestanden erop vergrendelt, heb je nog steeds je back-upkopieën die nog steeds toegankelijk zijn en die je alleen hoeft te verwijderen het virus van uw pc om de computer weer veilig te maken.

Leren hoe te verwijderen van de Fopra vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Fopra via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Fopra
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Bedreiging Fopra
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Fopra
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Bedreiging Fopra
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Bedreiging Fopra
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Fopra met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Fopra
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Bedreiging Fopra
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Bedreiging Fopra
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Bedreiging Fopra
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Fopra
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Bedreiging Fopra
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Bedreiging Fopra
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Bedreiging Fopra
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Bedreiging Fopra
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Bedreiging Fopra

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Bedreiging Fopra
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Bedreiging Fopra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.