Bedreiging Cat4er

Ransomware wordt beschouwd als een van de meest beruchte van alle online bedreigingen, maar met onze handleiding kunt u het zo snel mogelijk van uw systeem verwijderen. Wat de versleutelde bestanden betreft, hebben we een mogelijke oplossing voorbereid en deze aan dezelfde handleiding toegevoegd, maar we kunnen niet garanderen dat al uw gegevens kunnen worden hersteld. In feite is dit een van de belangrijkste redenen waarom de Ransomware-infecties als zo schadelijk worden beschouwd.

Deze software is ontwikkeld om de computer van de gebruiker stiekem te compromitteren en de bestanden daar in stilte te versleutelen met behulp van een complex algoritme. De codering die wordt toegepast, resulteert in de wijziging van de bestandsextensies, waardoor ze onleesbaar worden voor alle software op de computer, waardoor ze niet meer beschikbaar zijn voor de gebruiker. De kwaadaardige software plaatst vervolgens een losgeldmelding op de monitor van het slachtoffer, zodra de codering is voltooid. Deze notitie vereist meestal een losgeldbetaling en bevat instructies met betrekking tot de betalingsmethode, wat meestal inhoudt dat u BitCoins moet kopen en deze naar de virtuele portemonnee van de hacker moet sturen. De hackers die de Ransomware beheren, beloven de slachtoffers een speciale decoderingssleutel te sturen zodra de betaling is gedaan – de genoemde sleutel is nodig om de gecodeerde bestanden te ontgrendelen.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Cat4er

Het Cat4er-virus

Het Cat4er-virus wordt gebruikt om zijn slachtoffers te chanteren. De mensen die zijn aangevallen door het Cat4er-virus zullen een losgeldbriefje op hun scherm zien.

Er zijn veel veelgebruikte technieken die effectief blijken te zijn bij het verspreiden van infecties zoals Cat4er, Nqhd, Miia naar verschillende apparaten. Een van de meest populaire is de methode van malvertising. Malvertisements zijn advertenties in verschillende soorten en maten (banners, pop-ups, enz.) die zijn geladen met een kwaadaardig script, dat wordt geactiveerd nadat op de advertentie is geklikt. De advertenties kunnen specifiek voor dit doel zijn ontworpen, of het kunnen echte advertenties zijn voor legitieme producten of diensten die zijn gecompromitteerd door criminelen. Daarom is het erg belangrijk dat je altijd op zoek bent naar online advertentiemateriaal en waarom je moet vermijden om op willekeurige pop-upberichten te klikken.

Bovendien gebruiken de hackers die bedreigingen zoals Cat4er creëren, vaak online downloadportals, verschillende obscure sites voor het delen van bestanden en torrent-sites. U loopt meer kans om een infectie te krijgen van een dergelijke website dan van enige andere online locatie. Ransomware zoals Cat4er kan ook vaak worden verspreid in software-installatieprogramma's, die zijn gebundeld met twee of meer programma's (bestanden). Een andere distributiestrategie is het gebruik van een Trojaans paard dat de Ransomware in het reeds geïnfecteerde systeem kan invoegen. Dergelijke malware kan naar u worden verzonden als bijlage bij een spam-e-mail, die kan worden vermomd als een legitiem bericht. Zodra de geïnfecteerde bijlage is geopend, wordt het Trojaanse paard automatisch op uw computer geactiveerd en begint het proces van het downloaden van de Ransomware. Helaas veroorzaken de meeste van deze distributietechnieken geen al te voor de hand liggende symptomen, en daarom heb je hoogstwaarschijnlijk geen reden om te vermoeden dat je bent gecompromitteerd totdat je de melding ziet waarin om losgeld wordt gevraagd.

Removal Tool downloadenom te verwijderen Cat4er

De Cat4er-bestandscodering

De Cat4er-bestandscodering is een proces voor gegevensvergrendeling. Eenmaal voltooid, maakt het Cat4er-bestandscoderingsproces uw bestanden ontoegankelijk zonder de toepassing van een bijbehorende decoderingssleutel.

Beveiligingsexperts raden de slachtoffers van Cat4er echter aan om niet in paniek te raken en het losgeld voor de decoderingssleutel niet onmiddellijk te betalen. In plaats daarvan raden ze aan alternatieve methoden te onderzoeken die de Ransomware kunnen verwijderen en een deel van de bestanden terug kunnen krijgen zonder losgeld te betalen.

Leren hoe te verwijderen van de Cat4er vanaf uw computer

Stap 1. Verwijder Cat4er via anti-malware

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Cat4er
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden.win7-safe-mode Bedreiging Cat4er
 4. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 5. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Cat4er
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Startinstellingen.win-10-startup Bedreiging Cat4er
 4. Ga omlaag naar Veilige modus inschakelen (of Veilige modus met netwerkmogelijkheden).win10-safe-mode Bedreiging Cat4er
 5. Druk op Opnieuw opstarten.
 6. Wanneer uw computer laadt, downloadt u anti-malware met uw browser.
 7. Gebruik anti-malware om de ransomware te verwijderen.

Stap 2. Verwijder Cat4er met Systeemherstel

a) Windows 7 / Vista / XP

 1. Start → Afsluiten → Opnieuw opstarten.win7-restart Bedreiging Cat4er
 2. Wanneer de pc begint te laden, blijft u op F8 drukken totdat geavanceerde opstartopties verschijnen.
 3. Selecteer Veilige modus met opdrachtprompt.win7-safe-mode Bedreiging Cat4er
 4. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 5. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win7-command-prompt Bedreiging Cat4er
 6. Selecteer een herstelpunt in het venster dat verschijnt en druk op Volgende. Zorg ervoor dat het herstelpunt zich vóór de infectie bevindt.win7-restore Bedreiging Cat4er
 7. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

b) Windows 8/10

 1. Open het menu Start, druk op het Power-logo.
 2. Houd de toets Shift ingedrukt en druk op Opnieuw opstarten.win10-restart Bedreiging Cat4er
 3. Vervolgens Problemen oplossen → Geavanceerde opties → Opdrachtprompt.win-10-startup Bedreiging Cat4er
 4. Klik op Opnieuw opstarten.
 5. Typ cd restore in het venster dat verschijnt en druk op Enter.
 6. Typ rstrui.exe en druk op Enter.win10-command-prompt Bedreiging Cat4er
 7. Druk in het venster dat verschijnt op Volgende, kies een herstelpunt (voorafgaand aan infectie) en druk op Volgende.win10-restore Bedreiging Cat4er
 8. Druk op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Stap 3. Herstel uw gegevens

a) Methode 1. Gebruik van Data Recovery Pro om bestanden te herstellen

 1. Verkrijg Data Recovery Pro van de officiële website.
 2. Installeer en open het.
 3. Gebruik het programma om te scannen op gecodeerde bestanden.data-recovery-pro Bedreiging Cat4er
 4. It-bestanden kunnen worden hersteld, het programma staat u toe dit te doen.data-recovery-pro-scan Bedreiging Cat4er

b) Methode 2. Gebruik van eerdere versies van Windows om bestanden te herstellen

Om deze methode te laten werken, moet Systeemherstel zijn ingeschakeld voorafgaand aan infecties.
 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt herstellen.
 2. Selecteer Eigenschappen.win-previous-version Bedreiging Cat4er
 3. Ga naar het tabblad Vorige versies, selecteer de versie van het gewenste bestand en klik op Herstellen.

c) Methode 3. Gebruik Shadow Explorer om bestanden te herstellen

Uw besturingssysteem maakt automatisch schaduwkopieën van uw bestanden, zodat u bestanden kunt herstellen als uw systeem crasht. Het is mogelijk om bestanden op deze manier te herstellen na een ransomwareaanval, maar sommige bedreigingen slagen erin om de schaduwkopieën te verwijderen. Als je geluk hebt, zou je bestanden moeten kunnen herstellen via Shadow Explorer.
 1. U moet het Shadow Explorer-programma downloaden, dat u kunt downloaden van de officiële site, shadowexplorer.com.
 2. Installeer en open het.
 3. Selecteer de schijf waarop de bestanden zich bevinden, kies de datum en druk op Exporteren wanneer de mappen met bestanden verschijnen.shadowexplorer Bedreiging Cat4er

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.